Review : Eon, Lahirnya Sang Punggawa Naga oleh Alison Goodman

Judul : Eon, Lahirnya Sang Punggawa NagaPengarang : Alison Goodman
Penerbit : Mizan FantasyTebal : 577 halaman
Diterbitkan pertama kali : Maret 2012Format : PaperbackTarget : Remaja
Genre : Fantasy
Bahasa : Indonesia
Seri : Eon
Buku ke- : 1
Status : Punya sendiri
Website : Alison Goodman
Review in English : Goodreads
Sinopsis

Dalam dunia yang penuh dusta, sebuah kebenaran bisa sangat mematikan…


Di bawah didikan keras seorang Master yang ambisius, Eon dilatih untuk menjadi Punggawa Naga—seorang penguasa yang mampu mengendalikan air dan angin untuk melindungi Negara. Tapi selama dia berlatih dan bertahan menghadapi saingannya, dia harus menjaga sebuah rahasia kelam. Rahasia yang bisa membahayakannya dan bisa membuatnya kehilangan nyawa.

Setelah sebuah upacara pentasbihan, hubungannya dengan kedua belas naga telah menyeretnya ke dalam dunia Pengadilan Kerajaan yang sangat berbahaya. Dan sejak masuk ke dunia pengadilan, dia menemui musuh terkuatnya, Lord Ido. Seiring dengan persaingan yang semakin memanas, Eon semakin tertekan karena rahasia kelamnya semakin muncul ke permukaan. Diwarnai dengan berbagai kasi pertarungan seru, petualangan Eon akan membuat kita tenggelam dalam dunia para punggawa Naga.

Best Fantasy Novel, Aurealis Award (2008) ● Honour Book, James Tiptree Jr. Award (2008) ● Notable Book, CBCA Awards (2009) ● Nomine NSW Premier's Literary Awards (2009) ● Nomine Victorian Premier's Literary Awards (2009) ● Nomine Western Australian Premier's Literary Awards (2008) ● ALA Best Book for Young Adults (2009) ● Bank Street College Best Book of the Year (2009)

“Kisah petualangan ini penuh intrik, persahabatan, pertarungan dan keajaiban aliansi…buku ini pemenang sejati”—Kirkus Reviews

“Warna baru dalam genre fantasi. Kisah yang ditulis dengan cerdas dan menyegarkan ini benar-benar menggigit dari halaman pertama” —The Times, London


Review
Eon, seorang bocah laki - laki cacat berumur 12 tahun, mencoba peruntungannya untuk menjadi Murid dari Punggawa Naga Tikus yang baru. Eon melakukannya karena ambisi Gurunya, mantan Punggawa Naga Harimau, Bangsawan Brannon yang ingin kembali ke masa jayanya dan bergelimang harta jika Eon terpilih menjadi murid Punggawa Naga. Sayangnya, dengan kondisinya yang cacat, Eon harus sering menerima caci maki, dianggap iblis, dan kesulitan dalam melakukan latihan tempur. Eon yang sudah berusaha keras, harus menerima kenyataan bahwa Naga Tikus tidak memilih dirinya. Hanya saja, terjadi sesuatu yang tak pernah diduga baik oleh Eon maupun Punggawa Naga yang lain. Karena Naga Kembar yang sudah hilang selama 500 tahun justru memilih Eon menjadi Punggawa Naganya yang baru!

Eon yang sekarang menyandang gelar Lord, harus menyesuaikan diri dengan status barunya sebagai Punggawa Naga Kini dia dielu-elukan akan membawa keberuntungan pada Kaisar, karena kemunculan Naga Kembar. Eon harus berhati - hati dalam memainkan permainan politik di lingkungan Kaisar. Dia diharapkan memberikan loyalitasnya pada Kaisar, untuk melawan adik sang Kaisar yang ingin merebut tahta, yaitu High Lord Sethon. Sethon bukannya tidak punya pendukung, karena Punggawa Naga Tikus yang Bangkit bersamaan dengan Eon, yaitu Lord Ido, yang juga menjadi pemimpin Dewan Naga, mendukungnya. Ido yang mempunyai ambisi yang kuat (dan Naga Tikus miliknya adalah Penjaga Ambisi) bertekad akan menyingkirkan siapa saja yang menghalangi niatnya menguasai kerajaan, termasuk Eon. Untungnya Eon memiliki rekan - rekan yang mendukungnya. Salah satunya adalah Ryko, Penjaga Bayangan dan pendukung Kaisar, Rilla pelayan Eon yang setia dan Putri Dela, seorang Contraire. Contraire adalah pria yang bertingkah laku sebagai wanita, mungkin kalau disini sama dengan banci. Hanya Contraire memiliki status yang tinggi dan diagung - agungkan.

Eon pun memberikan loyalitasnya pada Kaisar, dan bahkan menjalin persahabatan dengan Kygo, sang Putra Mahkota. Namun dia menyadari bahwa dia tidak bisa mengendalikan naganya sendiri. Naga Kembar kerap meminta nama asli Eon, yaitu Eona. Tidak ada yang tahu kalau Eon sebenarnya perempuan, kecuali gurunya Dan Eon selalu berusaha menekan sisi femininnya, dan menonjolkan sisi maskulin, agar semua orang tidak tahu jati dirinya yang asli. Karena Punggawa Naga perempuan itu tidak pernah ada, dan jika Kaisar tahu, Eon akan dihukum mati. Sayangnya, pada saat tes kemampuan mengendalikan badai, Ido yang mengambil alih kekuatan Eon, mengetahui identitas Eon yang asli. Ido memaksakan kehendaknya pada Eon, berusaha memiliki tubuh Eona dan kekuatannya, untuk menguasai kerajaan. Sanggupkah Eon atau Eona menggagalkan usaha Ido? Sanggupkan Eon menguasai kekuatan naganya? Dan yang paling penting menjaga agar identitas aslinya tidak terungkap?

Saya sangat menikmati cerita Eon. Apalagi melihat penulis dari Australia mengambil ide mitologi China, yang saya rasa sangat fresh. Alison Goodman mengambil naga, makhluk yang diagung-agungkan , dengan shio, zodiak dari China, dan membuat kerajaan China versinya sendiri. Ada 12 naga dalam dunia Eon, masing - masing mewakili 12 arah mata angin, memiliki warna yang berbeda, dan penjaga sifat - sifat manusia. Eon, yang merupakan punggawa Naga Kembar, mewakili sisi Timur, dan merupakan penjaga Kebenaran. Suatu ironi, karena hidup Eon penuh dengan kebohongan yang dia buat untuk menutup jati dirinya.

Permainan politik yang dihadapi Eon juga membahayakan dirinya. Bayangkan, Eon yang masih 12 tahun (atau 16 tahun, umur aslinya) harus membuat kepentingan penting yang menyangkut banyak orang, mempelajari tata krama istana kerajaan, beradu argumen dengan orang - orang yang lebih tua dan bermartabat seperti Kaisar. Untungnya Eon tidak sendiri dalam menghadapi semua itu. Disini karakter pendamping seperti Ryko, Putri Dela, Rilla, semua mendapat porsi penceritaan yang pas. Mungkin hanya karakter Kygo, sang pangeran dan para Lord Punggawa Naga yang kurang diceritakan.

Bicara tentang karakter, selain Eon, Alison Goodman juga membuat tokoh antagonis yang benar - benar licik dan jahat. Lord Ido penuh dengan ambisi, dan di usianya yang ke 24, dia berniat menguasai kekaisaran. Saya memiliki perasaan cinta-benci ke Ido. Benci dengan ambisi dan karakternya (juga penampilannya yang walau dikatakan tampan, tapi jenggotnya berminyak. Ih, big no no, deh! :P), tapi juga terpesona. Mungkin dia mirip - mirip karakter "bad boy" di novel - novel YA, hanya Ido ini sudah pria dewasa. Interaksinya dengan Eon, walau tidak sehat, bikin saya berdebar - debar dan mengharap lebih diantara mereka, hehehe. Hanya saja, Ido memang terkesan memaksakan kehendak pada Eon, walaupun mendekati akhir cerita ada perkembangan menarik untuk karakter Ido. Membuat saya jadi ingin mengetahui nasibnya di buku selanjutnya.

Alison Goodman seolah ingin menyampaikan, bahwa perempuan juga mempunyai hak dan kesetaraan gender. Saya merasa si pengarang berusaha menyampaikan pandangan feminisnya melalui Eon, namun tidak memaksa. Bagaimana Eon yang berusaha menjadi pria, padahal dirinya adalah wanita. Sang pengarang seolah mengatakan bahwa tidak ada yang salah menjadi wanita, wanita pun bisa merubah dunia, wanita juga bisa menjadi penasihat raja, seperti yang ditunjukkan dalam karakter Putri Jila, selir Raja yang pintar dan bijaksana. Eon atau Eona memang masih muda, dia terkesan buta dengan segala permainan politik dan kekuasaan. Tapi Eona tidak menyerah, bahkan cacatnya tidak menghalanginya untuk selalu berusaha dengan baik.

Penggemar high fantasy, mitologi China, karakter perempuan yang kuat dan penggambaran dunia yang sangat rumit namun menawan, wajib membaca buku ini. Dan saya juga tidak sabar untuk membaca lanjutan Eon, Eona. Semoga aja Mizan tetap memakai cover asli Eona yang catchy abis itu.

Trivia:

- Tidak seperti kebudayaan barat yang kebanyakan menganggap naga itu jahat dan harus dibinasakan, kebudayaan timur justru menyanjung para naga sebagai dewa dan penjaga mereka. Bahkan Kaisar di China sendiri menganggap dirinya adalah keturunan para naga yang mendiami langit. Tak heran kalau mereka juga dijuluki Putra Langit. Naga China diceritakan bisa mengontrol hujan, danau, sungai dan laut. Mereka juga bisa menolak spirit jahat, melindungi para orang yang tak bersalah dan simbol keselamatan. Banyak lukisan yang menggambarkan mereka memegang mutiara yang menyala terang. Maka penggunaan mutiara di novel Eon ini memang berdasarkan pada hal itu. Naga dalam bahasa China, disebut "long". Ada 9 jenis naga di China, dengan keahlian dan identitas yang berbeda. Perbedaan naga China dan naga barat, walaupun sama - sama berkaki empat dan memiliki badan mirip reptil, naga barat lebih terlihat seperti kadal raksasa dan memiliki sayap. Sementara naga China mirip ular, dengan tanduk rusa, surai harimau, cakar elang, dan sisik seperti ikan yang berkilauan.

- Salah satu aspek menarik dari Eon, selain naga, adalah penggunaan shio. Shio, seperti yang kita tahu adalah lambang zodiak dari China. Terdiri dari 12 hewan suci, masing - masing menguasai 5 elemen, dan siklusnya akan berulang tiap 60 tahun. Tidak seperti zodiak dari Barat, shio berlaku tiap 1 tahun. Di dunia Eon, naga - naga shio ini mempunyai warna- warna unik dan penjaga sifat - sifat manusia.

Source : Wikipedia



Favorite Quote :

- Aku menegakkan dudukku, dengan cemas mengamati ketiga pria yang ada di sekeliling meja. Aku tidak mengerti ide kesetaraan ini. Selalu ada pangkat, bahkan diantara para budak sekalipun. Itu adalah sifat alamiah manusia

- Ada pepatah yang mengatakan bahwa karakter seseorang yang sesungguhnya akan tampak dalam kekalahan. Kupikir itu juga akan tampak dalam kemenangan.

- "Para dewa sudah terbahak - bahak." kataku, " jika tidak, bagaimana mungkin masa depan sebuah kerajaan berada di pundakku?"

Rating Cerita


Sensualitas
Tidak ada yang berbahaya sebenarnya. Hanya ada dua kali adegan ciuman, antara Ido dan Eon (Eona), dimana hal itu dilakukan Ido dengan paksa, namun bikin saya cukup berdebar - debar :)) . Aspek romancenya sendiri tidak terlalu eksplisit, bahkan nyaris tidak ada.

Overwhelmed

I feel buried by all the messaging we do these days--e-mails, texting, voicemail, facebook, etc.  I am SOOOOOO behind in terms of responding.  And I'm also losing e-mails--a few weeks ago a good friend e-mailed to inform me that her first grandchild just made her grand entrance--and I missed it altogether.  I hate the way g-mail bundles stuff.  There's probably a way to address that particular issue, but I'll be damned if I know what it is.  I spent two hours yesterday going through my queue, and I still have loads more.

I think people of my kids' generations feel freer to ignore and delete.  My communication model is that you should respond somehow, although I often don't do it in a timely fashion these days.

Because I'm buried, you know.  How are you feeling on the communication front?  How do you manage?

Thanks for letting me whine.  

Yesterday's Scrap Class

We had a fun day. Yes! A whole day of sewing! Can you imagine? BLISS.

me (center) and 4 of the 11 students attending.

We concentrated on using fabrics that were in our stash rather than going out and buying more fabric.

The pattern was fun and fast to construct. We spent lots of time talking about how to combine things while listening inward at what the maker wanted to create. Students appreciated that!

Theatre Direct rehearsal space was perfect!
- filled with natural light.
I will definitely rent that space again.

As a bonus, I included a demo on how to make a pillow case. I love making those!


I have decided to run a "spring cleaning" scrap workshop every year !


New mini

Well it's been a while since I've posted on my blog, but since I joined the Mini books yahoo groups I've been inspired to add some more posts to my blog.Here is a little mini I made from this website I chose to make the pocket book mini in the "Bind it all" catagory.I'm not sure who my recipient is going to be yet but I do hope that she will like it. I'm not sure if I'm all finished yet or if I want to add some more embellishments on the tag pages and pockets.Well have a wonderful Monday.HugSSandra

Giveaway: Interview dengan Angelic Zaizai, penerjemah Rahasia Kegelapan

NOTE : Giveaway sudah ditutup. Trims untuk pengunjung blog yang sudah berpartisipasi :D

Giveaway yang pertama, yaitu
BBI 1st Giveaway Hop sukses, saya langsung tancap gas untuk giveaway kedua! Untuk giveaway kali ini, saya menghadirkan Angelic Zaizai, salah satu penerjemah yang buku - buku terjemahannya sudah banyak beredar dan mendapat sambutan baik. Yup, siapa sih yang ga tau The Iron King atau Perfect Chemistry? Kali ini untuk menyambut buku terjemahannya yang baru, yaitu Rahasia Kegelapan karya Gena Showalter, silakan simak hasil interview saya dengan Zaizai ya. Dan jangan lupa membaca sampai akhir interview untuk memenangkan buku Rahasia Kegelapan!

Interview dengan Zaizai, yang nama asli dan foto aslinya dirahasiakan ini (hehehe!), sudah saya rencanakan sejak lama. Hanya karena kesibukan kami berdua, agak sulit menemukan waktu yang pas. Di luar interview ini, saya dan Zaizai sebenarnya sudah saling sering ngobrol tentang banyak hal, terutama dunia penerbitan. Karena itu saya senang sekali Zaizai mau meluangkan waktu untuk diinterview. Berhubung kami juga cukup dekat, jangan heran kalo interviewnya sangat santai sekali ^_^.


Kapan nih ZaiZai mulai menerjemahkan? Dan buku apa yang pertama kali diterjemahkan :D?

:"> pipi memerah Hmmm... pertama nerjemahin resmi sekitar akhir tahun 2010, kalo cuma coba-coba nerjemahin sih udah lama, tiap nemu buku bahasa inggris yang gw suka, dan ga ada terjemahannya suka iseng diterjemahin sendiri meski paling cuma satu bab hehehe.
Paling serius sih waktu iseng nerjemahin Vampire Academy, duet dengan Mery. Trus setiap minggu diposting di sebuah forum, dan banyak yang bilang bagus, lumayan bikin percaya diri.Buku terjemahan pertama terbit, Iron King - Julie Kagawa, sayang lanjutannya belum ada kabar :(

Eh iya nih, kabarnya lanjutannya Iron King masih belum jelas aja :(. Tapi ya sudahlah, back to the topic. Sudah berapa buku yang diterjemahkan Zaizai?

Sampai sekarang yang diterjemahin ada 12 buku, tapi baru lima yang terbit (untuk judul dan cover, ada di postingan ini)


Waw, sudah banyak juga ya! :O Terus, ceritakan dong sejarahnya Zaizai pas awal mula menerjemahkan, gimana sampai "tercebur" di dunia penerjemahan?

Ini maksudnya nerjemahin buku kan? (ya, iya lah -_-")
Emang awalnya udah pengen nerjemahin, gara-gara sering baca buku terjemahan, trus dalam hati ngerasa kaya'nya enak deh nerjemahin. Baru benar-benar nerjemahin pas ga sengaja di goodreads lihat pengumuman satu penerbit nyari penerjemah karena yang lain dan kebetulan bukunya emang menarik, jadi gw pm aja penerbitnya sambil ngasi contoh terjemahan. Asli itu pedenya setengah mati, padahal kan belum pernah nerjemahin hehehe.Trus ternyata penerbitnya suka, jadilah dikasi kepercayaan nerjemahin Iron King itu
duh senangnyaaa...

Aww, senang sekali pasti ya ^_^. Apalagi Iron King juga disukai banyak pembaca. Lalu kenapa memutuskan untuk menjadi penerjemah? Adakah sesuatu yang memotivasi Zaizai untuk menjadi penerjemah?

Memutuskan sih enggak ya. Sampai sekarang nerjemahin itu masih hobi, yang menghasilkan hahaha. Jadi ya motivasinya karena emang suka aja nerjemahin

Hobi yang pastinya menghasilkan duit dong ya ;). Hambatan apa saja yang didapat pas nerjemahin suatu buku?

Hambatannya sih bisa dibilang ga banyak, cuma susah ngatur waktu aja, mau ga mau dikejar deadline juga, meski rata-rata deadline dikasi cukup lama.Juga kalo dapet adegan 'ehem-ehem' naah itu rada susah


Ehhh, apa itu adegan "ehem - ehem"?? Hihihihihi! (ngakak guling - guling). Oke, uhuk, ada prefer genre- genre yang diterjemahkan? untuk genre favorit Zaizai , genre yang seperti apa yang paling excited banget buat diterjemahin?

Paling demen sih fantasi, tapi bukan high fantasi karena itu butuh ngekhayal kelas tinggi juga. Drama YA juga suka, tapi sejauh ini baru dapat kesempatan satu kali nerjemahinnya *ada yang mau ngasi? wink2*. Paling susah itu sebenarnya nerjemahin genre paranormal romance. Lumayan seru sih, cuma pas bagian romance-nya suka ga tahan. Bacanya enak nerjemahinnya susyeeh, huahahaha


Hahaha, pasti meringis ya, pas nerjemahin romance ^_^. Selama ini saat menerjemahkan, buku apa yang menjadi favorit? Terus ada tokoh yang difavoritkan atau malah bikin sebeeel banget pas nerjemahin?

Semuanya sih suka, secara terjemahan sendiri, jadi ada ikatan batin gitu, cieee..Tapi kalo yang paling favorit, serial Iron Fey.. Suka sama ceritanya, suka sama tokohnya, suka sama cara cerita pengarangnya. Jadi pas nerjemahin berasa terbawa sama ceritanya.
Tokoh favorit Pangeran Ash dari Istana Gelap :"> pipi memerah (ow, saya juga suka Pangeran Ash :">)
Yang bikin sebal juga ada loh, bukunya belum terbit, jadi ga usah disebut. Tapi pas nerjemahin si tokoh itu, gw sambil ngomel-ngomel, emosi jiwa banget dah.. huahahaha


Wew, jadi penasaran sama siapa yang bikin sebel ;P. Dari Zaizai sendiri adakah semacam list apa saja yang boleh dan tidak boleh dilakukan penerjemah?

waduuh apa yah.. karena masih baru, jadi gw sendiri masih belum tau benar aturan mainnya hahaha, mungkin ntar dikau wawancara penerjemah yang senior aja, gw sendiri pengen tau soalnya :D. Kalo yang ga boleh, imho sih, jangan nekat pake google translate.Benar-benar big no no.. pasti ketahuan, dan bisa-bisa kita masuk daftar hitam penerbit, sayang kan...

Haiss, pakai google translate!! Sepertinya saya tahu ada beberapa buku yang terjemahannya model - model pakai google translate (ups!). Untuk ke depannya akan menerjemahkan apa?

Baru kemaren ini nyoba ngedit dan ngeproofreader suatu buku. Sekarang nerjemahin lagi, genre-nya agak-agak chiklit gitu, pengalaman pertama lagi deh :)

Tiap ganti genre jadi pengalaman pertama ya :D. Pas dapet buku "Rahasia Kegelapan" ini, yang menarik dan menyulitkan pas menerjemahkan buku ini apa?

Menarik karena ini pengalaman pertama nerjemahin genre paranormal romance, awalnya dikasi buku lain dengan genre sama oleh penerbitnya, tapi karena belum pernah, gw minta yang ga terlalu susah, jadi dikasi ini. Belum pernah nerjemahin cerita pendek dan wawancara, jadi seru aja ngerjainnya, pas nerjemahin wawancara Will dengan para Penguasa, gw malah sambil ngakak-ngakakwawancara sama penulisnya - ya ampun Gena itu kocak amat

Yang sulit, seperti udah dibilang di atas, adegan percintaannya itu. Genrenya aja paranormal romance - jadi romance-nya itu ya ampun detail sangat, bikin kepala panas huahahahaha.Jadi gw beli semua seri buku ini yang sudah diterjemahin buat referensi, dan amat membantu :)

Yang terakhir nih :D, kasih saran dong buat teman2 yang mau dan akan melamar jadi penerjemah.

Karena gw juga masih junior, jadi ini berdasarkan pengalaman gw aja ya. Mungkin yang senior punya pengalaman beda. Menurut gw mau jadi penerjemah itu
1. Harus suka baca buku
2. Sering baca buku terjemahan, buat nambah kosa kata dan dapat gambaran terjemahan seperti apa yang disuka para penerbit
3. Rajin latihan nerjemahin. Jadi ga mentang-mentang bisa bahasa inggris trus nganggep bisa nerjemahin. Bahasa indonesia itu menurut gw lumayan susah, kalo ga biasa nerjemahin ntar malah jadi kaku
4. Temenan sama akun penerbit di media sosial, soalnya sering diumumin lowongan penerjemah di sana. Trus pede aja ngelamar kalo merasa mampu
5. Disiplin, karena pekerjaan ini ada deadline-nya. Jadi sebisa mungkin harus selesai tepat pada waktunya. Kasian kan penerbitnya nunggu2 bukunya selesai diterjemahin..

hmmm apa lagi ya.. kaya'nya cuma segitu yang kepikiran *dijitak*


Dan terimakasih buat Zaizai atas interviewnya! :D Tenang saya tidak akan sampai dijitak kok :)). Zaizai ini emang orangnya menyenangkan lho, teman - teman. Kalian bisa menemuinya di Goodreads atau follow Twitternya di @angelic_zaizai . Nah sekarang buat giveawaynya, siapa yang mau buku ini ?


RAHASIA KEGELAPAN - GENA SHOWALTER

Tiga kisah dari dunia lain karya master paranormal romance... dan bonus panduan Lords of the Underworld!


THE DARKEST FIRE
Sebuah prekuel dari Lords of the Underworld
Geryon adalah Sang Penjaga Neraka, lebih monster daripada pria. Kadence adalah Dewi Penindas, lebih malaikat daripada perempuan. Bersama-sama mereka akan memasuki api pertempuran melawan segerombolan makhluk penguasa yang berbahaya--dan menemukan gairah sebagaimana yang lain.

THE AMAZON'S CURSE
Sebuah kisah dari Atlantis
Zane, seorang prajurit vampir garang, telah diperbudak oleh Bangsa Amazon. Nola, prajurit cantik Bangsa Amazon, telah dikutuk dengan secara gaib. Sekarang, kedua musuh yang keras kepala itu harus mengatasi masa lalu yang menghantui mereka dan merengkuh cinta yang dapat membebaskan mereka....

THE DARKEST PRISON
Sebuah kisah dari Lords of the Underworld
Sekli peristiwa, Atlas, Dewa Kekuatan Titan, adalah budak dewi Yunani Nika. Kini, ia adalah tuannya. Dan, segera kedua rival yang ditakdirkan untuk saling menghancurkan ini akan dipaksa untuk mempertaruhkan segalanya demi sebuah cinta....


Akan diambil 2 pemenang untuk mendapatkan Rahasia Kegelapan karya Gena Showalter (yang juga diterjemahkan Zaizai). Untuk memenangkan buku ini, silakan meninggalkan komentar/ pertanyaan untuk Angelic Zaizai. Jangan lupa tulis alamat email dan nama follower , baik GFC (Google Friend Connect, ada di section "Hai,kawan!") atau Networked Blogs (yang belum jadi follower, langsung join aja yah), di kolom komentar. Tidak ada alamat email dan nama follower, maka entry dianggap tidak valid. Giveaway dimulai tanggal 30 April - 7 Mei 2012 (ditutup jam 12 malam, teng!). Pemenang akan diumumkan tanggal 8 Mei 2012.

NOTE : Hanya untuk follower yang berdomisili di Indonesia

It's been a long time

You thought I was going to say "since I blogged," right?

But actually what I was going to say is this:  it's been a long time since I've had the experience of really falling into a book.  And by that I mean being in the book so thoroughly that you're living the lives of those characters--even dreaming their dreams at night.

I had that experience this week.  I went up to the farm with Betsy to write (hence my silence--no wi-fi there) and in the evening I read ALL THAT I AM by Anna Funder, a novel set in Germany between the wars.  Because I wasn't distracted by TV or the internet or the phone or housework or anything at all, I read uninterrupted--something that never ever ever EVER happens these days.  And so I fell into the pages and inhabited the streets of Berlin and London with passionate, desperate people.

It's a fine novel, although at this point I don't think I can be objective because of the intensity of the reading experience itself.  If you read it, let me know what you think.

Main Street Woodbury

So, who is throwing this lovely soiree?  That would be Main Street Woodbury that we have to thank for the much anticipated Fall Arts Fest. 

What is Main Street Woodbury?  In 1997, the historical city of Woodbury was selected by the Main Street New Jersey Program which works to promote the economic redevelopment of traditional business districts in historical downtowns throughout the state.  Main Street Woodbury is a volunteer, non-profit organization comprised of residents, merchants, property owners and interested citizens dedicated to breathing new life into Woodbury's commercial district and reclaiming what is a long history in industry, commerce and culture.  This is really a community coming together to make this fest a reality.


Not unlike the other Main Street Woodbury events, the fest committees are full of members volunteering not only long hours and great efforts but also years worth of expertise in event planning, sponsorship, promotions, and of course, the arts.  With the dedication of such a talented and cohesive team, what was imagined as a large event has developed into a huge destination festival set to be an annual tradition, larger than any comparable event in the tri-state area.  

The vendor applications are starting to come in!  Don't miss your chance to be a part of the fest.  BECOME A VENDOR




Pick a Number

Good morning everyone, how are you all?
Its bloomin chucking it down here, how is it where you are??? if its beautifully sunny i dont want to know lol,
Anyway we have a new challenge for you at Cardmadfairy's Digi days today we hope you like it?
The theme is...........PICK A NUMBER
Here is my card for the challenge,
 Its a bit pink lol,
 i used this fabby digi of jennis isnt she cute lol and only 99p
 and here is the full pic of the card, the star and numbers are chipboards and the sentiment is from craftwork cards, and then i popped some gems on and paper flowers.

I would love to enter this into a few challenges
 
1. Crafty catz - Anything goes
2. The Poodles Parlour - Anything goes
3. Southern girls - Get your girly on
4. Pennies paper crafty - Happy birthday


Photobucket

Pemenang BBI 1st Giveaway!

pemenangnya kucing...just kidding

Yak, siapa yang sudah deg -degan nunggu pemenang BBI 1st giveaway, dengan hadiah yang keren punya (dan bikin saya iri setengah mati, padahal yang bikin giveaway :)) yaitu seri Ther Melian karya Shienny M.S?

Sebelumnya saya ingin mengucapkan terimakasih pada Mbak Fanda dkk yang memprakarsai giveaway ini. Lalu pada Shienny M.S yang mau meluangkan waktunya melakukan interview, dan juga sponsor hadiahnya. Dan terimakasih sekali lagi pada semua peserta yang ikut giveaway ini

Tanpa banyak bicara lagi, inilah pemenang BBI 1st giveaway!

Paket Ther Melian + goodies bag : Oky Septya

Buku Ther Melian yang bebas dipilih + goodies bag : Lothlorien

Selamat buat para pemenang!! Untuk Lothlorien, ditunggu 3x24 jam buat respon email yang saya kirim, untuk memilih buku Ther Melian yang kamu mau. Untuk yang lain yang belum beruntung, jangan khawatir. Karena akan ada giveaway selanjutnya pada tanggal 30 April, hari senin besok. Apa itu, tunggu aja tanggal mainnya ya ;)

MAY IS COMPLETELY BOOKED!

We are completely booked for the month of May!  Thank you so much for your support!

Scrap Class Coming Up

Hearing the words ‘spring cleaning’, one has visions of getting out there in the garage and throwing out old rusted tools, or heading to the basement to collect unused treasures, or going through closets and giving away seldom worn clothing.

How about you look to your fabric bins! Every quilter stores fabric.

Scary!!

Spend a nice Sunday with friends sewing up a super-fun and fast quilt top using those stored fabrics! I am known for teaching scrap quilts and the key thing I teach is how to make your personal combination of colour work. Wouldn't it be nice to reduce your stash of fabric....so you could make room for more?

Sunday, April 29, 2012

10 am to 5 pm -bring your friends, your sewing machine and your bins! Appropriate for ALL levels.

$40.00 includes lunch prepared by local caterer Urban Fair.

Theatre Direct rehearsal space at the Wychwood Barns, 76 Wychwood Avenue, Toronto. (south of St Clair, west of Bathurst)

Sign up!

An accounting

In the last two weeks I have . . .

Read three books:  HOW TO LIVE OR A LIFE OF MONTAIGNE by Sarah Bakewell, THE FINISHING SCHOOL by Muriel Spark (I love her), and THE NAME OF THE STAR by Maureen Johnson.

Also read various essays by David Rakoff, as well as half of Anne Tyler's (I love her,too) new book, THE BEGINNER'S GOODBYE.  And also your blogs!

Consumed insane amounts of Dr. Pepper.

Planted various things in my yard, including Garden Phlox, Jacob's Ladder, and Dead Nettle.  The "dead" part is the name and not a description of its state.

Talked multiple times to all my boys, including the ones on the coasts.

Eaten salad with TRQ who told she's never actually been a fan of the salad.

Walked and/or run most mornings with Kathy and sometimes both Kathy and Nancy.

Written sample chapters and sent them off.

Knit a pair of socks.

Written two columns and also blogged.

Seen a few friends, all of whom I cherish.

Spotted and identified birds outside my window.

Attended three baby showers (how is that possible?), a groom's dinner, two receptions, and a wedding.

Participated in a spelling bee where I managed to spell "daiquiri" but struck out with "inoculate."

Thanks to Lisa B. for the motivation to account now and then.  Accounting makes you realize that you're doing more than just watching TV.  Which I have also done.



Silent Auction

I have been invited to submit an art piece for a neighbourhood event at Davenport-Perth Neighbourhood and Community Health Centre. This is the piece I am submitting for the silent auction.

Anemone
4.5"x4.5"
polyester thread work, hand-dyed silk, machine stitched



Things in a frame sell better at these types of events. I framed it in a shadow box.


1900 Davenport Road, Toronto,
 for those who want to attend

I hope it can help raise some money for their centre.

Animal antics

Good afternoon folks, sorry this post is late ive been super busy and didnt schedule !!!!
we have a new challenge gone live today at Creative craft challenges and its a nice easy one for you this time,
we are as my header says looking for.................
ANIMAL ANTICS
we are being sponsored by 3 different amazing sponsors, and dependant on how many join us we may split the prizes up a bit???
i used a Bugaboo image as they are one of the sponsors,along with robyn fetish and joanna sheen!!!!!
I have made a bookmark, a nice simple design but pretty none the less lol
 Here is the whole piccie
Id like to enter my bookmark in to these challenges,
1, Chocolate,coffee and cards- Bingo (bottom row)
2, Paperplay - Animal antics
Photobucket

Sweetness

Today is my friend Becky's birthday.  If she were still alive, she'd be 56, just like me.  Unlike the anniversary of her death, this is a happy day.  I always think about how lucky I was to know her, and I remember the little gifts and lunches we always shared to celebrate the occasion.

And speaking of little gifts . . . I just opened a book of mine I haven't opened for maybe ten years, even though I love it:  THE ART OF THE PERSONAL ESSAY edited by Phillip Lopate.  I'm doing a leetle report on Montaigne tomorrow, and so I thought I'd read his essays there.  Anyway, Becky's handwriting filled the margins.

I know!

I'd forgotten that I'd once loaned her the book (she taught a class for me) and so all her notes were right there for me to read.  What are the chances, people?

Hey, Universe!  Thank you.

Testing

Testing

Testing

IT'S MONDAY: WHAT ARE YOU READING

I decided last week that I was going to start participating in "It's Monday- What Are You Reading?" on a regular basis. Unfortunately, this week the answer would have to be "Not a heck of a lot." This week I:
1) Spent twenty hours this weekend helping my son revise and edit thirty pages of writing for his online course (you try explaining to an 18-year-old why he can't write a three page prompted store about a life epiphany, and have the conclusion be 'I don't really have an epiphany'). I really am wondering what it would be like to be one of those parents who just had to worry about what they were going to wear to the senior awards ceremony on May 1st.
2) Got ready for a presentation  I'm giving to one of our local reading associations tomorrow. It's on the latest and greatest in picture books. It's never hard for me to talk about books, but it is hard for me to figure out how to present them in a way that is interesting and engaging.
3) Dealt with my third flat tire in three months (I am starting to wonder whether Toyota just puts really bad tires on their new cars. I don't think I have had one flat tire in the last five years, but have had three, on three different tires, since I got my new car the end of January).
4) Tried, unsuccessfully again, to load the logo for "It's Monday, What Are You Reading?" Now I have it on my desktop, but I can't get it to load onto my blog. I really will figure it out one of these days when I have a few minutes free.

Actually, I did do a good bit of reading, it was just kind of different than what I usually do. My son's online course is an English course called, "The Journey." The readings were a really interesting collection, everything from poetry by Robert Frost, Alfred Lord Tennyson, and Mary Oliver, to articles by Steven Covey, to a section of Helen Keller's Autobiography, and a section of KAFFIR BOY. There were also about ten short stories- "The Necklace" by Guy Mauipassaunt,  “The Silver Mine” by Selma Lagerlof, How Much Land Does a Man Need? by Tolstoy, and "The Bet" by Chekhov.

As far as novels, etc. I did read THE ONE AND ONLY IVAN, which I loved. I also reread HATE THAT CAT, in preparation for read aloud to my fourth graders. I wanted to read a novel in verse and had read them LOVE THAT DOG the week before. They liked that and I thought they might hearing the companion volume. Ummm. Not so much. I don't fail very often with read aloud, but last week was an exception. They just weren't that into it, although they did like the William Carlos Williams poems. They loved FORGIVE ME, I MEANT TO DO IT, and are now on the lookout for his stuff. I love ho.w they are growing as readers.

Not sure what's next-- guess I will figure it out after I give my presentation tomorrow.

Something sexy for you

Good morning to all you lovely people!!!
we have a new challenge for you at Cards for men and its a great one (arent they all lol)
we are looking for lots of.......TEXTURE
so embossing/fibres/glitters etc etc etc the list goes on,
we are being sponsored by the amazing Kenny K who im sure your all familiar with as they are A-mazing!!!!!!
But if not you ought to pop over to thier shop and take a look

 I'm sure you're all familiar with the wonderful work of Kenny K's Shop but what about the man (and woman) behind those wonderful creations. Take a look here to see their journey, http://www.kennykdownloads.com/about-kenny-and-elena.php
Prize: 4 digis
I for one am a major fan of Kenny k images, ther are in my top 5 faves, i say 5 as ive a few companies i love to use,
anyway so for the TEXTURE challenge i have made this 7x5 card, and my texture is as follows
embossed paper/metal charm/ribbon/lots of stickles/metal brads/glossy accents,
so you see there are lots of ways to get texture on your cards or projects but remember they have to be for men or boys lol,
The papers are from the dressed up dcwv matt stack, they are gorgeous
Can you see all that lovely shimmer from the stickles???? i think it finishes of a card and i just love shiny bling stuff lol,

Id love to enter this card into a few challenges.....

1. Secret crafter - Inspired by a film (striptease)
2. Stampin for the weekend - Sparkle and shine
3. Cute card thursday - metallica (brads and charm)
4. Papertake weekly - A stitch in time
5. Crafty sentiments - Use a digi
6. Pile it on - Sparkle and shine
7. Stamptacular - Loaded with layers

i hope we see you at cards for men, and also dont forget to come back and see who the top 3 and winner is from our last challenge, xxx

Photobucket

Here and There

My son and I dropped in at Propeller, a gallery on Queen Street in downtown Toronto, to see textile works by graduating students from Sheridan College at the exhibit "Here and There".

I liked the idea from artist, Mary Desrosiers.

An excerpt from her artist's statement:

"This piece examines preconceived notions about size and how ones identity can gradually change over time. Whether that change is from the internal or external factors...... I feel knitting is one of the best visual ways to show the passing of time."

Transformation 2012
hand knitting, acrylic yarn, rayon and cotton threads
My favorite piece was by Francie V.

His Twinkling Perch, 2012, detail
cotton, cutwork, natural dyes, embroidery

His Twinkling Perch and other works from students, furniture and textile.

It is great to see such open-minded interest from a 19 year old!

Hmmmm

So I hate this new blogger format. I just wrote the piece below using actual paragraphs. But when I hit the publish button, look what happened. ONE HUGE PARAGRAPH THAT WILL SCARE READERS AWAY.

A Sunday kind of thought

I used to have a neighbor--she died a year ago last January--who was certifiable. She pulled out her hair. She stole things. She begged on street corners when the mood took her. She spent a good portion of the 60's in and out of state-run asylums in California--a grim reality that haunted her. For many years I visited her on Sundays where she showed me newly acquired treasures and kept me updated on the people in her life, including her landlord who treated her with unfailing kindness. One day she pointed to a framed picture of Jesus on her wall. Maybe you've seen it. Rembrandt painted it, which (among other things) means it's remarkable for its play of light and dark. "That's my favorite picture of Jesus," she told me. "Do you know why?" I shook my head. "It's the one that looks the most like Him." And then her face grew smooth and round with a secretive peace. "I've seen Him, you know. In person." I think about this sometimes--how if Jesus really did decide to visit a believer's home in person, He'd probably visit someone exactly like my neighbor--someone in an unremarkable apartment stuffed with stacks of newspapers, shoeboxes, unused dishes, glass figurines, and dried roses who has spent a lifetime staring at the irrational and seeing patterns of the possible there.

Cover Favorit Minggu Ini

Setelah sekian lama tidak posting tentang cover, kangen rasanya buat membeberkan beberapa cover yang menarik perhatian saya :D. Mulai sekarang, saya hanya akan mengulas sedikit saja tentang cover yang saya pilih, dan hanya mencantumkan tanggal rilis serta sinopsisnya. Untuk kali ini juga, karena saya jarang buka FB dan Twitter, saya kurang tau cover - cover baru terjemahan apa saja yang keluar :(. Semoga kedepannya saya bisa menyertakannya di post ini.

Archangel's Storm - Nalini Singh


Buku kelima dari seri Guild Hunter, yang sudah diterbitkan beberapa bukunya di Indonesia oleh Dastan. Menceritakan tentang Jason, mata - mata dan anak buah Raphael. Saya merasa aneh melihat ini cover, karena Jason terlalu berotot :/. Yang jelas, buku ini wajib beli buat saya ;D. 
Rilis tanggal : 4 September 2012
Sinopsis :
Enter New York Times bestselling author Nalini Singh’s darkly beautiful world of archangels and immortal power, as a pact is sealed between two souls bound by blood, stirred by desire, and driven by vengeance…

With wings of midnight and an affinity for shadows, Jason courts darkness. But now, with the Archangel Neha’s consort lying murdered in the jewel-studded palace that was his prison and her rage threatening cataclysmic devastation, Jason steps into the light, knowing he must unearth the murderer before it is too late.

Earning Neha’s trust comes at a price—Jason must tie himself to her bloodline through the Princess Mahiya, a woman with secrets so dangerous, she trusts no one. Least of all an enemy spymaster.With only their relentless hunt for a violent, intelligent killer to unite them, Jason and Mahiya embark on a quest that leads to a centuries-old nightmare… and to the dark storm of an unexpected passion that threatens to drench them both in blood.

Bedding Lord Ned - Sally MacKenzie


Pembaca pasti sudah tahu kalau bukunya Sally Mackenzie sudah terbit di Indonesia. Yang belum tahu, Elex menerbitkan seri Naked karya pengarang ini. Bedding Lord Ned adalah buku pertama dari seri Duchess of Love. Yang saya suka? Kucingnya itu loh. Imut banget!! XD.Rasanya baru kali ini saya lihat ada cover historical romance yang ada binatangnya.
Rilis tanggal : 5 Juni 2012
Sinopsis
Pleasure Is On Her Dance Card

Determined to find a husband, Miss Eleanor "Nell" Bowman attends a ball put on by the Duchess of Greycliffe, fondly referred to as the Duchess of Love. But she roundly dismisses the suitors the matchmaking hostess has invited on her behalf. For it’s the duchess’s dashing son Ned, Lord Edward, who long ago captured Nell’s heart—and roused her desire. All it takes is a pair of conveniently misplaced silky red bloomers to set the handsome widower’s gaze on this unusual girl who is clearly more than meets the eye…

After more than a year of mourning, Ned longs to finally start anew. At first glance, the birthday ball his mother has thrown in his honor is decidedly lacking in suitable mistresses. But he senses something unexpectedly alluring beneath the veil of Nell’s plain exterior— something she’s anxious to reveal, and the lonely Lord is incapable of denying..

Blood Vow - Karin Tabke


 Apa yang terlintas di benak saya saat melihat cover ini? Yap, lagunya Taylor Swift yang judulnya "Two is Better Than One". Saya menyebutnya sebagai solusi terbaik dalam cinta segitiga, dimana semuanya happy dan tidak ada yang terluka hatinya, ha ha ha :)). Blood Vow adalah buku ketiga dari seri Blood Moon Trilogy. Dan berhubung genre buku ini erotica, yang dibawah 21 tahun jangan baca ya :P.
Rilis tanggal : 4 Desember 2012
Sinopsis :
A volatile mix of both Lycan and Slayer, half-breed Falon is Alpha female of her pack, marked by rival Alpha brothers. But when she learns that she is the daughter of the Master Slayer who murdered Lucien and Rafael’s parents, the revelation throws her relationship with both brothers into chaos. Falon begs them not to condemn her for her father’s deeds. She realizes before her Alpha mates do that they are destined to be one and pleads with them to accept the unusual triangle. Now, if Lucien and Rafael cannot overcome their pride and accept their fate, the annihilation of the Lycan race waits within the shadow of the Blood Moon...

First Come Love - Katie Kacvinsky


Salah satu judul YA yang menarik perhatian. Dan covernya juga bagus sekali. Sepertinya YA ini YA drama kalau baca dari sinopsisnya dan mirip - mirip Perfect Chemistrynya Simone Elkeles.
Rilis tanggal : 8 Mei 2012
Sinopsis :
 Like his name, Gray is dark and stormy. Dylan, a girl always searching for what's next, seemingly unable to settle down, is the exact opposite: full of light and life. On the outside, they seem like an unlikely couple. But looks can be deceiving and besides, opposites attract.

What starts as friendship, turns into admiration, respect and caring, until finally these two lone souls find they are truly in love with each other. But staying in love is not as easy as falling in love. If Dylan and Gray want their love to last, they're going to have to work at it. And learn that sometimes love means having to say you're sorry.

Gunmetal Magic - Ilona Andrews


Dari semua cover di post kali ini, cover ini adalah cover terfavorit. Saya suka dengan tone warna cover, dan setting di belakang si cewek yang berbau dystopia. Pose modelnya juga keren sekali. Ini adalah cewek yang kamu tidak mau berurusan dengannya ;D. Gunmetal Magic adalah spin off dari seri Kate Daniels karya Ilona Andrews (yang kabarnya akan diterbitkan oleh Dastan di Indonesia)
Rilis tanggal : 31 Juli 2012
Sinopsis :
Some people have everything figured out — Andrea Nash is not one of those people. After being kicked out of the Order of Knights of Merciful Aid, Andrea's whole existence is in shambles. All she can do is try to put herself back together, something made easier by working for Cutting Edge, a small investigative firm owned by her best friend, Kate Daniels.

When several shapeshifters working for Raphael Medrano — the male alpha of Clan Bouda and Andrea's former lover — die unexpectedly at a dig site, Andrea is assigned to investigate ... and must work with Raphael. As her search for the killer leads her into the secret underbelly of supernatural Atlanta, Andrea knows that dealing with her feelings for Raphael might have to take a backseat to saving the world ...

Dan inilah cover favorit untuk minggu ini. Manakah cover yang menjadi favoritmu? Adakah cover yang menurutmu menarik dan belum saya sertakan disini? Kalau ada, silakan kasih tahu ya. Dan nantikan edisi selanjutnya di minggu depan!

So Many Mixed Emotions.

|
This photo is particularly special to me, as the journalling shows.
It is amazing how much a particular photo can mean to you, the memories they hold and the feelings they evoke.



And even though there is a lot of journalling there, it still doesn't express all of the feelings I feel.

I suppose, sometimes, the journalling just gives you a bit of a kickstart down memory lane and to also help re- evaluate what is really important in life  :-)

(Love you Jo. xx)
and I am in love with Pion Papers!
:-)
I used their Studio of Memories range for my layout ( and of course Twiddleybitz...such a fantastic combination. )...and I can't wait to get busy and create some more with it. So beautiful.
And please note!!!
If you are heading to the Escape2Create retreat next weekend....The Sheoak Craft cottage will have the complete Studio of Memories paper range available for you to purchase!

thanks for stopping by :-)

Here's what ive been upto !!!!! long post alert lol

Hi folks
i thought as id not shared many crafty things with you id share some other things instead, ive had my first large wedding invite order which has taken alot of time lol, ive only just managed to keep on top of my dt duties,
Anyway here is what ive been doing!!! alex and i made some double choc chip muffins sunday just gone, they didnt crack well on top but they tasted yummy!!!
 Here is a cheeky one of kyle who just turned 3, he goes to bed every night with nemo, which was alex's teddy since he was one, but kyle has grown extremely fond of him so alex gave it to him, isnt that lovely? nemo has to get a kiss and cuddle every night too,
Here is a piccie of my girls night out last weekend, we had a fabulous time, in particular me and my close friend ang as we love our cocktail pitchers lol, it was scrumptious but then at £18 a jug it should be lol,
Here is my hubby and me in the ice bar in london, which we went to in march for our anniversary, it was our 7th anniversary, but we have been together almost 13 years!!!! my where does the time go to hey???
Here is a pic of the funky glasses which are made of ice also, it was minus 7 degrees in the bar and all that purple in tha nack ground was ice too, it was amazing and we shall definately go again,
here is a fab pic of the bar, isnt it gorgeous???
and another of me and daniel,
Ok so if you are a clean freak you may want to avert your eyes lol, this is my eldests bedroom!!!! it was tidy when he went to bed, then when i went in to him the next morning this is what i found!!!!!
it took me over an hour to clean this up again, and some stern words with him to take better care of his things lol
I thought id show a little crafty pic of some of my new stamping up ribbons lol just to show you im here in spirit lol
 So if your still with me lol i know that was alot for you to look at but thought id share my last month with you lol, and boy where you lucky there could have been many more pics for you but i narrowed them down lol
Photobucket